Helmikuun 2021 lehdessä mm.

Huonon syönnin konsteja

Amerikan outo vetoperho lohelle

Taimenet kuolevat ennen kutemistaan

Lohikalat kasvavat muhkeiksi Päijänteellä

Marraskuun nappiveto: 8 kg järvilohi

Hauet kalatukkuun, tilaa kuhalle

Lohta Kukkolankosken niskalta

Inarijärvi lumoaa: pulskia taimenia

Ohjauspulpetti: sivulla vai keskellä?

Mirjan ja Pekan veneessä kalakipinöi

Ruijanpallasta uistellen Norjassa

Sen piti olla leppoisa kuhareissu


HUONON SYÖNNIN
KONSTEJA

Jos talvi joskus pääseekin yllättämään autoilijat, niin kalastajaa huonon syönnin ei pitäisi yllättää. Enemminkin asia on hieman päinvastoin. Kohdalle sattuva huippusyönti on usein yllättävämpi sattumus. Haastavatkin olot voi kuitenkin ainakin yrittää selättää sopivilla nikseillä.AMERIKAN OUTO
VETOPERHO

Joskus vieheet tai kalastustavat yleistyvät vain tietyllä alueella. Amerikkalainen vetoperho on hyvä esimerkki tästä. Suurten järvien alueella vetoperhosta on tullut vuosien saatossa selvä ykkösviehe. 1980 ja 90-luvuilla alueella käytettiin yleisesti vielä dodgerin kumisen mustekalan eli squidin yhdistelmää yhdessä vetolusikoiden kanssa. Paljon on muuttunut sen jälkeen.


HARVA TAIMEN
ELÄÄKUTUIKÄÄN

Päijänteen Asikkalanselälle laskevalla Vääksynjoella on erinomaiset mahdollisuudet taimenen kudun seurailuun. Kutevia kaloja tarkkaillessa havaitaan, että joessa näkyvät muutamat kutevat naaraskalat ovat yleensä eväleikattuja 65-75 cm kaloja, vaikka järvellä näin suuret kalat edustavat hyvin pientä osuutta taimenkannasta?


LOHIKALOILLA
RUOKAA PÄIJÄNTEELLÄ

Vuoden 2019 keväällä järvilohitilanne oli se, että Päijänteellä oli enää joitakin järvilohia vuoden 2016 hienosti onnistuneesta 3-vuotiaiden järvilohien istutuksesta. Kyseisillä järvilohilla oli huikea kasvuvauhti ja vähäinen menehtymisprosentti. Esimerkkinä tällaisten järvilohien kasvusta kertoo se, että kyseiset lohet istutettiin Rapalaniemeen toukokuussa noin 36 cm pitkinä ja itse sain lokakuussa 58 cm pituisen kyseisen istutuserän lohen, joka toki jatkoi matkaansa järvessä. Seuraavana syksynä 2017 samasta lohierästä saatiin jo 70-75 cm kaloja. Vielä vuoden 2018 syksyllä saatiin joitain isoja järvilohia, joista suurin oli jo luokkaa 8 kg.


TAIMENILLE TOIVOTAAN
ISOMPAA ALAMITTAA

INARIN TAIMEN
VOI PAKSUSTI

LUE LISÄÄ
Vetouistelu-lehdestä

IRTONUMEROT
LEHTIPISTEISTÄ


Vetouistelu-lehti

PL 34, 15551 NASTOLA   

puh. 03-762 5775

Sähköpostiosoite: toimisto(a)vetouistelulehti.fi   

www.vetouistelulehti.fi