Huhtikuun 2017 lehdessä mm.

Lohen käsittely laineilta lautaselle

Kangosjärvellä uistellaan vapaasti

Nokialla valetaan kuulia: Nyt pääsee syvälle

Katseet koukkuun: Yhdellä vai kolmella?

Selvennyksiä kalojen rauhoitusaikoihin
   ja pyyntimittoihin

Millä perhoilla on suurlohia saatu?

Lusikkauistimen monet mahdollisuudet

Levajokisuu on hieno soutupaikka

Unelma jättilohesta

Voiko Suomenlahdelta saada talvella lohta?

Veneen ja koneen kausihuolto

Kesän uistelukisat jne.


Lohen matka
LAINEILTA LAUTASELLE

Kala on laitettava kylmään verestyksen jälkeen. Laadukas kylmäarkku on välttämätön apu, jotta kylmäketju ei katkea pitkän ja mahdollisesti lämpimän uistelupäivän aikana. Jäitä pitää olla riittävästi mukana ja lämpömittari on edullinen hankinta kylmäboxiin. Sillä voi varmistaa, miten hyvin arkku pitää kylmää kaloille ja eväille.


Katseet koukkuun
YHDELLÄ VAI KOLMELLA

Väkäsettömät koukut ovat vertailussa aavistuksen parempia. Todellisuudessa ero voi kuolleisuuden kannalta olla kuitenkin selvästi isompi. Mitä pidempään kalojen irrottaminen koukusta kestää, sitä huonommat ovat sen selviytymismahdollisuudet. Tämä johtuu pääosin siitä, että pitkän rasituksen seurauksena kalat kuolevat maitohappomyrkytyksen tapaiseen tilaan.


Selvennyksiä rauhoitusaikoihin ja
PYYNTIMITTOIHIN

Taimenella on uuden kalastusasetuksen myötä useita pyyntimittoja eri osissa maata leveyspiirien mukaan ja mm. kuhan ja harjuksen pyyntimittaa nostettiin. Lisäksi rasvaevälliset lohikalat (taimen, järvilohi ja nieriä) rauhoitettiin kokonaan osassa maata. Asetuksen tavoitteena onkin tukea uhanalaisten kalakantojen elvyttämistä ja parantaa etenkin vaelluskalojen suojaa.


Unelma
JÄTTILOHESTA TOTEUTUI

Tilanne etenee rauhallisesti, vene ajelehtii lohen ja virtauksen mukana alavirtaan, tuulen pidätellessä hiukan menoa. Lohi menee pitkin pohjia ja voima ei tunnu ehtyvän. Lohi tulee vähitellen lähelle venettä ja nousee pinnan tuntumaan. Aurinko paistaa takaani ja näen lohen ensimmäisen kerran, se on järkyttävän iso, ainakin 1,5 m pitkä, miten tuollaisen saa koukattua ylös?


Kesän
UISTELUKISAT

Veneen ja koneen
KAUSIHUOLTO

IRTONUMEROT
LEHTIPISTEISTÄVetouistelu-lehti

PL 34, 15551 NASTOLA   

puh. 03-762 5775

Sähköpostiosoite: toimisto(a)vetouistelulehti.fi   

www.vetouistelulehti.fi