Syyskuun 2021
lehdessä

* Ahvenen jigiuistelu

* Kuha on suosikki

* Junnut mukaan uistelemaan

* Uusi tapa käyttää syväintä

* Risteytyslohet kasvaneet monikiloisiksi

* Unohdetun läkkärän vahva paluu

* Isoja kuhia kannattaa säästää

* Lohia nousi nyt paljon Tornionjokeen

* Inarijärven hohto säilyy

* Lohimiehen Beason-vene esittelyssä

* Erilainen Teno-kesä

* Ahven Openissa pärjää vetämälläkin

* Keltanokkana Oolannissa

* Jäämeri on loputon kala-aitta


UUSI TAPA KÄYTTÄÄ
DIPSY-SYVÄÄJÄÄ

Slide Diverin käyttö on toimiva ratkaisu, mutta siiman syöttäminen syväimen läpi on hidasta ja viehe pääsee helposti sotkeutumaan takilasiimoihin. Ongelman ratkaisuna syväinlevy kiinnitetään siimaan jälkikäteen hieman samaan tapaan kuin pikkuplaaneri. Syväinlevyn vastus on sen verran kova, että vaikea löytää siimavapautinta, joka pitäisi sen paikoillaan siimaa vahingoittamatta. Tämän takia tapsisiimaan tehdään silmukka, johon syväin kiinnitetään. Taktiikan opastaa Jari Rannisto.


UNOHDETUN LÄKKÄRÄN

Muistan hyvin ensimmäisen kerran, kun testasimme läkkärää. Olimme vesillä raksiguru Kokkosen kanssa ja päivän ainoa yli 60 cm järvilohi erehtyi läkkärän kanssa uitettuun salakkaan. Alkuun tuntui, että kyseessä on suorastaan ihmevehje, jonka avulla lohta nousee veneeseen yhtenä köytenä... Nyt unohdettu läkkärä on nousemassa uudelleen eturiviin, kertoo Jari Rannisto.
ELINVOIMAINEN JÄRVILOHI-
PROJEKTI ETENEE

Varjoissa kulkeneen erittäin uhanalaisen järvilohen tunnelin päässä näkyy pieniä valon kajastuksia. Perimältään pahasti kaventuneen lajin elinvoimaisuus on uhkaavasti heikentynyt. Tätä moni uistelijakaan ei tule ajatelleeksi siiman päässä myllertävän lohen soittaessa rullan räikkää. Elinvoimainen järvilohi-projekti etenee ja ensimmäiset meri- ja järvilohen risteytykset ovat kasvaneet järvissä monikiloisiksi.


AHVENTA SAA
JIGI-UISTELULLA

Syyskesällä ennen ahvenen kunnollista parveutumista on kala ajoittain aika hakusassa ainakin sillä osalla meren rannikkoa jolla kalastelen. Yksittäisiä kaloja löytyy ja saa lipalla ja jigillä kun töitä tekee reilusti, mutta hieman tehottomalta tuo usein tuntuu. Sama ongelma oli eräällä innokkaalla ahvenenkalastajalla ja häneltä sain vinkin tavasta, jota hän käyttää etsiessään aktiivisia ahvenia alkukaudesta ja myös myöhemmin, silloin kun heittämällä ei tulosta tahdo syntyä, kertoo Jorma Koivuniemi.


JUNNUT MUKAAN
UISTELEMAAN

KUHA ON
SUOSIKKISAALISLUE LISÄÄ
Vetouistelu-lehdestä
IRTONUMEROT
LEHTIPISTEISTÄ


Vetouistelu-lehti

PL 34, 15551 NASTOLA   

puh. 03-762 5775

Sähköpostiosoite: toimisto(a)vetouistelulehti.fi   

www.vetouistelulehti.fi