Vesihomeverkostoon etsitään asiantuntijoita ja toimijoita

Tavoitteena löytää käytännön ratkaisuja vesihomeongelmaan

Luonnonvarakeskus

Luonnonvarakeskuksessa (Luke) on käynnistymässä hanke, jonka tavoitteena on koota vesihomeeseen perehtyneet asiantuntijat ja toimijat verkostoksi. Vesihome on merkittävä haitta kalanviljelylaitosten kalakannoille. Se aiheuttaa suuria taloudellisia tappioita ja uhkaa muun muassa järvilohikannan elinvoimaisuutta.

─ Hankkeessa kootaan yhteen toimijat, jotka tuntevat vesihomeen aiheuttamat ongelmat, tutkivat asiaa, ovat miettineet ratkaisuja tai tuntevat muuten kiinnostusta vesihomeongelman ratkaisemiseen, kertoo johtava asiantuntija Petri Heinimaa Lukesta.

Vesihomeongelma on monisyinen ja haastava. Järvi-Suomen ELY-keskuksen kalastusbiologi Teemu Hentisen mukaan entistä aktiivisemmalla yhteistyöllä eri toimijoiden kesken pyritään löytämään ja kokeilemaan käytännön ratkaisuja vesihomeongelmaan. Tavoitteena on myös tutkimuksen kohdentaminen ratkaisukeskeisiin vaihtoehtoihin.

Vesihomeverkoston toiminnan aktivoimiseksi järjestetään seminaari elokuussa 2023.

Hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö ja sitä koordinoi Luonnonvarakeskus (Luke). Hankkeen käytännön toteuttajana toimii Trustiikki Oy.

Haluatko mukaan Vesihomeverkostoon? Ilmoittaudu: pauliina.varpunen@trustiikki.fi.

Lisätietoja:

Luke, johtava asiantuntija Petri Heinimaa, puh. 0295327480, petri.heinimaa@luke.fi

Trustiikki Oy, Pauliina Varpunen, pauliina.varpunen@trustiikki.fi