Seuraava lehti ilmestyy 11.2.2022 ja jälleen on luvassa tuhti ja mielenkiintoinen lukupaketti.
Tässä muutama poiminta juttuaiheista.
Jari Rannisto antaa vinkkejä plaanarien käyttöön:
”Monien amerikkalaisten kalastusoppaiden vakiosanontoihin kuuluu: ” Keep it simple, studpid.” Kauniisti käännettynä se neuvoo pitämään asiat yksinkertaisina. Pikkuplaanereiden kohdalla neuvo tarkoittaisi varmaankin tyytymistä yhteen plaanerimalliin. Neuvo onkin hyvä, mutta siihen ei kannata takertua orjallisesti…”
Jorma Koivuniemi kertoo puolestaan tapsien ja perukkeiden ominaisuuksista:
”Kevään merilohikauden jälkeen usea uistelija siirtyy pienempien kohdelajien pyyntiin ja keloilla olevat piuhat eivät ole optimaaliset siihen. Magnum -kokoisia haukivaappuja voi vielä hyvin uittaa merilohenuisteluun tarkoitetuilla siimoilla, mutta kuhan-, taimenen- tai ahvenenkalastuksessa kyllä saalismäärät tippuvat jos vaappu viritetään suoraan niihin kiinni. Paksu siima tappaa tehokkaasti herkän ja houkuttelevimman uinnin ja tapahtumia tulee jos edes tulee niin vain huippusyönnin aikaan…”
Saaliin menettäminen haavin puutteen vuoksi on turhankin monelle kalastajalle tuttu juttu. Niin myös Kari Hokkaselle, joka kertoo lehdessämme omakohtaisen kokemuksen aiheesta ja tekee samalla vertailua erilaisista haaveista:
”Olemme valmiit satsaamaan kalastuksen eteen reilusti euroja. Suunnittelemme matkaa hyville kalavesille vaikkapa lohenpyyntiin. Omistamme kalliit veneet, moottorit, virvelit, uistimet, GPS-luotaimet, takilat jne. Matkamme toteutuu ja tästäkin olemme maksaneet maltaita. Kalapaikka oikea, kala nappaa ja kaikki pelaa hyvin aina viimeiseen oljenkorteen asti – HAAVIIN! Kuinka ollakaan tämä pettää ja menetämme vaikkapa ennätyskalan.
Paneudun tähän artikkeliin, koska tuo viimeinen oljenkorsi petti ennätyskalan kanssa Ahvenanmaalla keväällä 2021.
Tämä on tositarina elävästä elämästä ja pettäneestä haavista…”
Näitä ja paljon muitakin aiheita on luvassa vuoden ensimmäisessä Vetouistelu-lehdessä.
Mukavia lukuhetkiä!