Mercury Marinelta luokkansa kevyimmät ja nopeimmat kolmisylinteriset moottorit

Brunswick Corporationiin kuuluva Mercury Marine on julkaissut seuraavan sukupolven 25- ja 30-hevosvoimaiset nelitahtiperämoottorit, jotka on suunniteltu kauttaaltaan kevyemmiksi, nopeammiksi sekä helpommiksi käyttää ja huoltaa. 

Perämoottoreissa on 3-sylinterinen 500cc-moottori ja elektronisesti ohjattu polttoaineen suihkutus. Sähköisesti käynnistettävissä 25 ja 30 hevosvoiman malleissa on ensimmäistä kertaa vakiona Mercury SmartCraft® -teknologiaa, jonka ansiosta veneilijät voivat yhdistää alan edistyksellisimpiä digitaalimittareita ja mobiililaitteita VesselView Mobilen™ kautta.

– Mercuryn uudet 25 ja 30 hevosvoiman moottorit tarjoavat uusia ominaisuuksia ja paremman käyttökokemuksen useille erilaisille huvi- ja ammattiveneille”, sanoo Mercury Marinen pääjohtaja, Chris Drees. 

– Malliston uudet moottorit ovat kevyempiä, nopeampia ja hiljaisempia, mutta ne tarjoavat myös veneilijöiden toivomia uusia ominaisuuksia, kuten digitaaliteknologioita ja ergonomisesti sijoitetun ohjauskahvan.

Kevyt ja taloudellinen

Uusien kolmisylinteristen moottoreiden paino on alimmillaan vain 60 kiloa, mikä tekee niistä 16 prosenttia edellistä sukupolvea kevyempiä ja tarjoaa luokan parhaan polttoainetaloudellisuuden. Perämoottoreita on saatavilla 25 ja 30 hevosvoiman FourStroke-, 25 hevosvoiman SeaPro™- ja 25 hevosvoiman ProKicker™-malleina.

Päivitetyt 25 ja 30 hevosvoiman FourStroke- ja uudet 25 hevosvoiman SeaPro-mallit sopivat erinomaisesti 11–16 jalan pituisiin, v-pohjaisiin apuveneisiin ja Jon-alumiiniveneisiin, kumiveneisiin, 11–13 jalan pituisiin komposiitti- ja lasikuitujolliin sekä mataliin v-pohjaisiin veneisiin. Lisäksi uusi 25 hevosvoiman ProKicker vastaa suurempienkin kalastusveneiden apumoottoritarpeisiin.

Ohjaus

Moottoreihin on saatavilla sähköinen tai manuaalinen käynnistys, ohjauskahva tai kaukohallintalaite, manuaalinen tai hydraulinen ajokulman säätö sekä potkuri tai Jet-propulsio. Ohjauskahvan sisältävissä malleissa on palkittu lähes 23-tuumainen, ergonomisesti suunniteltu ohjauskahva, jota voidaan käyttää helposti oikealla tai vasemmalla kädellä.

Helppohuoltoinen

Veneilijät voivat myös nauttia moottorin helposta huollosta sekä veneen täydellisestä integroimisesta SmartCraft-teknologioiden kanssa.

– Säännöllinen huolto maalla ei ole koskaan ollut helpompaa, sanoo Senior Category Manager, Jim Hergert. 

– Valumattomassa öljynvaihtojärjestelmässä on vuotokaukalo öljynsuodattimen alapuolella, joka sieppaa kaikki pisarat. Myös vesi voidaan tyhjentää polttoainesuodattimesta nopeasti ilman työkaluja. SmartCraft-mittarit näyttävät moottorin tärkeitä tietoja yhdellä painalluksella, ja kalastajat voivat asettaa uistelunopeuden 10 kierrosluvun lisäyksillä Troll Control -toiminnolla, Hergert sanoo.