Vetouistelu-lehti 2/2022 on ilmestynyt

.

.

Huhtikuun lehti sisältää jälleen ison nipun mielenkiintoisia juttuja, joista ohessa muutamia esimerkkejä.

Kuvaa veden alta – Jari Rannisto:

”Videoilta on opettavaista katsoa, kuinka esimerkiksi plaanerissa uitetun vieheen nopeus, uintiliike ja syvyys vaihtelevat…Usein kalat seuraavat viehettä pidempään ja tutkivat sitä epäluuloisena. Itse kamera ei kuitenkaan näyttäisi kaloja pelottavan.” 

Tom Berg tapasi näyttelijä Esko Kovero alias Ismo Laitelan. Esko tunnetaan myös innokkaana kalamiehenä ja siitä siis juttua tässä numerossa.

Sähköperämoottorin langaton kauko-ohjaus – Markku Myllylä:

” Markkinoilla olevat sähköperämoottorin automaattiohjaimet ovat tonniluokkaa – siis euroja – olevia taivasankkureita, jotka vaativat kännykkäliittyvän toimintaansa. Tämä kuusamolais-iisalmelainen sähköperämoottorin ohjauskeksintö on sataluokan – euroja – apparaatti ja ei vaadi puhelinliittymää. ”

Uistele painosiimoilla – Jari Rannisto:

”Uistelu painotetuilla siimoilla on vanha tapa, joka ei ole Suomessa oikein koskaan lyönyt itseään läpi. Syitä on monia, mutta yhtä varmaa on painosiimojen tehokkuus. Itselläni painosiimoista on varsin mukavia muistoja, kun uistelu-urani ensimmäinen 5,5 kiloinen painoinen meritaimen nappasi Espoon edustalla lyijy-ydin siimalla uitettuun vaappuun. Sen jälkeen vajaassa 40 vuodessa painosiimat ovat kehittyneet valtavasti.”

Uistelijan apuvälineet – Jorma Koivuniemi

Koivuniemi esittelee jutussaan kokkolalaisen kalamiehen keksimiä apuvälineitä, jotka helpottavat uistelijan arkea, kuten mm. uistelunopeuden hallintaa helpottava säädin sekä siiman vaihto kelalle ilman käsin veivaamista.

Hannu Kostilainen vie meidät taimenjahtiin Inarijärvelle. Kalustona avovene ja kaksi vapaa.

Pasi Määttälä kävi jututtamassa yrittäjiä, jotka ovat tuoneet markkinoille kustomoidut vaaput. Sinä valitset rungon ja värit, Esa tekee.

Matti Kotakorpi on tehnyt jutun siitä, kuinka veden lämpötilakerrostumat voi ohjata kuhan liikkeitä. Jutussa mukana asiaa hyvin valaisevat lämpötila/syvyysgraafit.

Jorma Koivuniemi ruotii vuoden 2021 Perämeren lohikautta ja luo katsauksen myös tulevaan kauteen.

Hankasalmella vaappujen tekeminen kiinnostaa myös lapsia ja nuoria, kirjoittaa Ismo Laitinen & Kati Ylönen.

Uusi flasheri markkinoille – Jari Rannisto:

” …Flasherin erikoisuus piilee sen keskiosassa, johon lisätty taivutettu potkurimainen osa. Krominvärinen flasheria nopeammin pyörivä sisäosa välähtelee voimakkaasti ja lisää houkuttimen lähettämiä värähtelyjä… ”

Kari Hokkanen on löytänyt miehen, jolla on huikean kokoinen Rapala-kokoelma.

Hokkanen on jututtanut myös pitkän linjan lohenuistelijaa Timo ”Hillo” Hellettä.

…ynnä paljon muuta….

Lehden voit tilata tämän linkin kautta

Tai ostaa sen irtonumerona Lehtipisteestä.

Täältä voit etsiä lähimmän Lehtipisteen, josta voit ostaa Vetouistelu-lehden.